2010-06-15 9 浏览
今日下午, 同同事去呢一间川烧度食, 其实之前去过一次了, 但佢既串烧会等好耐, 由于午饭时间有限, 咁佢地既店员提议我地下次黎既时候, 预早打电话去叫定先, 咁佢地会烧定食物~~ 咁我地食饭既时间系中午12点, 我地11:45分已经打电话过去叫, 落左单。好喇, 去到, 店员 (我相信佢系老板娘) 同我地讲, 佢地有位厨师今日放左病假, 烧野都依然会等耐dd, 我地已经觉得好奇怪, 点解我地打黎落order时, 佢地唔讲...都算了, 我地见到佢出面用黎烧野既炉根本都未开, 再过左5分几钟, 先见到有店员将d串烧 (未熟的) 既野拎入去厨房, 我地估佢果阵先烧....好喇..足足等左半个钟都未烧完, 都算了..其实有两位同事叫既 烧靖鱼, 佢系半个钟之后, 先至同我地讲, 今日冇靖鱼..不如转第二种...!!!!!好唔明点解冇鱼, 点解唔系我地落单既时候讲, 而系于我地到达呢间店等左半个钟先讲呢????? 最后, 转左食拉面...都等左好耐先到, 最后唔够时间食, 要将成个面倒落个胃度...最大问题系, d串烧整完出黎之后, 系完完全全唔系烧既, 感觉好似煎出黎咁我觉得, 一家食店,

我觉得, 一家食店, 食物固然系重要, 但诚信同态度都系一个令客人想再黎既因素。呢间食店, 食物唔算特别出色,诚信系零,佢地完全冇谂住解释下点解等左半个钟先发觉冇鱼, 只系叫我地转第二样, 完全唔觉得佢地有诚意, 仲叫我地下次试下夜晚黎食, 讲真呢, 一间咁既食店, 唔好话夜晚, 佢唔驶钱我都唔会再去, 句句大话, 无诚意, 无悔意!

大家都唔好去!!!
2010-06-15
  • 没有