2017-08-31
今日去猫面买晚餐,一去到谂都唔使谂就决定要一个$40嘅四𩠌猫面 😋上次食过胡麻酱,咁所以我今次就拣咗个日式芝麻酱。四𩠌首先我系拣咗个我最钟意嘅腐皮😋然之就麻辣鸡肾,麻辣牛肚。突然老板娘就问我:「咦咁你不如要麻辣三宝餐呀,抵d㖞!」(佢哋铺头嘅优惠套餐,三个麻辣𩠌$30)因为我自己唔系好食得辣所以我就话唔使,我都系要返普通嘅套餐就可以点知我拣拣下,下一个𩠌都系麻辣--麻辣牛百叶😅老板娘又再忍唔住就话:「哎呀!咁就当你买麻辣面餐啦!」当时我系一头雾水??我自己都计唔掂数😅但系老板娘就话,总之你比$40,有5个𩠌~我就话好啦好啦~~一来我自己都计唔掂😅二来我又觉得佢唔会呃我,咁当然系冇问题啦haha好啦,讲返碗面嘅味道先。日式芝麻酱就冇胡麻酱咁浓味,清清地,入口几舒服𩠌菜嘅份量系好多,食晒啲面都仲有𩠌剩。牛肚牛柏叶好爽口鸡肾相对之下就比较弱左少少,但系分量真系比得好足,鸡肾每一块都有返咁上下大呢三款𩠌系麻辣,我自己就觉得辣味重过麻味,唔食得辣嘅朋友真系建议唔好叫咁多款麻辣嘅𩠌😅因为我自己都辣到成头汗😅另外,蟹柳同埋腐皮依然系好甜,多汁而免费赠送嘅青瓜丝亦都系份量巨多,赞赞赞~P.S真心觉得老
P.S真心觉得老板娘系诚实商人,会为顾客著想,很好