2025-01-13
大部分越南餐厅系香港都系做南越菜式 偏少简单北越口味 有好几款菜式都无系其他餐厅食过!中午时段真系估唔到连土瓜湾都咁多人排队😧 但系食完我完全明白 就算要排队 都值得😍🧡份量好大 肉又够多 价钱合理 员工态度非常友善 真系无咩可以挑剔👍🏻 河内奥巴马拌檬粉($69)呢个檬粉好似同我食开个款 我觉得个汁偏甜d里面系加左烤猪肉 同埋猪肉丸 烤猪肉脆脆地 好重香茅味 仲带有少少柠檬汁 同个汁好夹 每一旧肉都好juicy!👅招牌生牛肉汤河粉($80)牛河就同平时个d无好大分别 但系我觉得呢到d牛肉偏厚切 更加有好感 唔系肥牛 比较正宗👀仲要配埋温泉蛋 应该系打只生鸡蛋落去再淋热汤🥚♨️ 几特别 珍惜第一次见!北越鸡蛋咖啡☕️($32)鸡蛋咖啡一直都想试 觉得去到越南一定要试试!暂时香港只系见到呢间有得饮<3我完全想像唔到如何将鸡蛋炼奶 代替牛奶🥛 点知出乎意料地好饮 咖啡好香 鸡蛋打成泡真系好似奶咁creamy 仲有淡淡既蛋香味 配埋炼奶甜甜地💖味道:🤎🤎🤎🤎.75/5 📍1986地道越南餐厅 (东宝大楼) (土瓜湾)地址:土瓜湾北帝街60号东宝大楼地下A号舖
河内奥巴马拌檬粉($69)
呢个檬粉好似同我食开个款 我觉得个汁偏甜d
招牌生牛肉汤河粉($80)
北越鸡蛋咖啡☕️($32)
味道:🤎🤎🤎🤎.75/5
📍1986地道越南餐厅 (东宝大楼) (土瓜湾)
地址:土瓜湾北帝街60号东宝大楼地下A号舖