2021-07-17
五年前,本人到此一游,是一生中吃过最好吃的牛扒之一,今年五月好朋友生日,再到此餐厅,是我一生吃过最难食的牛扒。讽刺。我不是打手,看我的旧post可知,我真系觉得比人呃先会出声,好食我亦会赞。上餐速度超慢,服务员见客户不是外籍人士服务亦不太好。全晚所有菜式无一款是正常的,讲真,花园餐厅百零蚊一块牛扒,你唔会写食评因为你已经接受咗$100嘅牛扒程度去到边, outback RubyTuesday,一块牛扒二百几至四百蚊,亦算系可以接受嘅范围之内,虽然有时煮得唔好,但我食过好多次,总算吞得落肚。今餐饭,两块牛扒,一块六百,一块七百,可以赞美嘅地方,佢有一点儿碳香,但系完全咬唔到吞唔到食唔到。真系好差好差好差。一块叫rum steak,一块系佢哋既Signature dish,话尼只牛系喂朱古力大另外前菜炸鱿鱼完全冇味,生牛肉完全冇味,牛骨髓无油香,意大利粉个牛肉鞋过鞋抽。薯条通心粉正常,埋单$3500,系我近尼10年食过最差嘅一餐西餐。花园餐厅可能比较可口,三个人食,三个人都呆左。对不起,我是好珍惜食物的人,但厨师,餐厅,根本不尊重食客,不尊重食物。我恳请想来呢度嘅人士,一定要看看我这个食评
我恳请想来呢度嘅人士,一定要看看我这个食评。衷心提醒,三思而后行。我们绝无儿戏, 每星期会出来吃好东西,omakase . Buffet,中西餐乜都吃,三个也是没所谓的人,不需要非常好吃,正常可以了,但今次真的生气。
我哋叫咗两支红酒,两块牛扒,三个前菜,一个意粉,本着享受美食的态度前来,谁不知,服务差,食
10个好评一个负评,可能是打手,如不止我一个写负评,请相信小弟的食评是真的。