2022-08-12 57 浏览
喺元朗嘅舍利鮨一间非常出名嘅日本餐厅,好多人都会去𠮶度食呢个厨师发板!而我今日我都同朋友一齐去咗个度食晚餐🥣咁我哋去到餐厅,侍应好细心带咗我哋去一个比较静既位置度食嘢!我哋坐得好舒服😌亦都可以即场欣赏师父点样现场整嘢食,好似睇表演锦呀!厨师发板有好多新鲜菜式,有前菜啊烧物啊刺身啊等等,总共有成20几款!咁多我同朋友食得非常之饱!我地试左时不知,上菜先知原来系野生三文鱼刺身!入口有淡淡的清香,而上面仲有点点黑松露嘅味道,两者夹埋一齐食口感好丰富呀!我哋仲试咗个帆立贝寿司🍣帆立贝唔单止厚身,上面仲有啲竹炭盐,完全带晒帆立贝个鲜味出嚟!之后我哋仲食咗个池鱼!池鱼嘅口感好特别!佢上面加左啲姜蓉,而入边仲有少少葱花,咬落去非常清新!当然唔少得嘅仲有个樱煮八爪鱼🐙师父薄薄切咗几块,上面加左少少黑松露,同八爪鱼夹埋一齐食,味道浓郁,非常好味😋最后一定要提嘅就系呢个海胆杯!海胆份量多都不特上,仲要好creamy!入边仲有啲松叶蟹肉,两个夹埋一齐食非常之好食😋食到我同朋友流晒口水!