2015-12-20 609 浏览
同朋友庆生,他指定要来这一间。于是我上Openrice 睇下间嘢咩料啦,点知就比佢最新嘅食评吓亲,心谂会唔会中伏架?但朋友说食过觉得好味,更何况生日大哂,就照去啦朋友一坐低就话要叫蟹饼,我心想:Openrice 个食评都有话个蟹饼唔得架㖞但....原来唔系𠮶回事,系好味架㖞!我食到好多蟹肉,好鲜甜跟住前菜仲叫左个牛肝菌云吞同鹌鹑腿,云吞不过不失,鹌鹑腿好香烟薫味,做前菜小食一流大盘有带子墨鱼面,小小辣加埋蕃茄干嘅味道,好香!啲面好爽好弹牙,我钟意!最后「包拗颈」叫左个羊排,又学佢叫medium rare, 可能我地好彩啦,烧得刚刚好,味道也很不错,肉质也很嫩不明白为何会有那个差评?是得罪人了吧?!店员姐姐服务也很好,细心推介食物及很有礼貌呀,完全不像那个评语中所说的态度???本来我也没有想要写食评,所以都冇影个蟹饼,但系食完之后我决定要帮呢间餐厅平反。我屋企以前都系做食肆生意的,人家的评语真是会影响人做生意呀!不实报导,唔知佢当时点谂,但我真心觉得好味,价钱虽不便宜,但合理