2018-04-04 197 浏览
星期一番到香港又要工作又要拍拖食餐好,想饮两啖,又怕伴侣诈型,就紧系要揾间有好嘢食既餐厅,自然所有事都顺顺利利。所以今次系尖沙咀揾到间环境气氛好好既COSMOS一试。当晚主要系拣左两个精选晚餐,前菜系凯撒沙律同蔬菜汤,凯撒沙律新鲜爽口,沙律酱调配得好好。而蔬菜汤足料,满满既番茄味。主菜系鹅肝甘荀蟹肉忌廉汁意大利饭,鹅肝油香好正,蟹肉好足,意大利饭入味有咬口。而茴香烧新西兰羊架,摆碟有心机,主角羊架骚味唔重生熟程度啱啱好,配菜好出色,烧香而唔干又软身。每人一杯餐饮,因为女伴唔饮酒,所以我叫咗杯long island,但我唔记得咗讲我钟意落少啲可乐,不过呢个系我问题,唔关杯嘢事,佢仍然一杯好好饮既long island。最后甜品,个饼底整得非常好,外脆内软,加上雪糕生果,系一个好好尾声。走个时闻到好香既鱿鱼味,感觉会系一个好好既伴酒菜,可惜要走了。
凯撒沙律
蔬菜汤