2022-07-08
放工想饮杯嘢倾吓偈,去咗 𝔸𝕝 𝔽𝕠𝕣𝕟𝕠 @𝕒𝕝𝕗𝕠𝕣𝕟𝕠𝕔𝕒𝕗𝕖𝕟𝕓𝕒𝕣 ,𝕎𝕖𝕖𝕜𝕕𝕒𝕪𝕤 晚上都满座,有少少期待 😳 吧台设计开扬,位置唔算多但坐得几舒服,放工想同朋友 ℂ𝕙𝕚𝕝𝕝 吓就啱晒 🍻 店内被大量 𝔹𝕖𝕒𝕣 𝔹𝕣𝕚𝕔𝕜 包围,听闻全部都系店主嘅私人珍藏 🧸 食物同饮品除咗卖相 𝕀𝔾-𝕒𝕓𝕝𝕖,质素亦都好出众 ❣️❀ 自家制迷你蟹饼配蒜香蛋黄酱|$𝟡𝟠表面沾上面包糠,炸得香脆,咬开丝丝蟹肉好足料 🤤 蘸上开胃嘅 𝔾𝕒𝕣𝕝𝕚𝕔 𝔸𝕚𝕠𝕝𝕚 同沙律菜一齐食中和油腻感,挤多少少柠檬汁仲正 🍋❀ 甜番薯条配肉桂蜜糖酱|$𝟞𝟠呢个组合听落怪怪的,原来都几夹!香甜番薯切成粗条,新鲜炸起劲香忍唔住即刻拎咗条,差啲辣亲条手指 😝 蜜糖芥末酱透出独特肉桂香,有创意又有味道 🍟 ❀ 白酒蒜香大虾意粉配风干火腿|$𝟙𝟝𝟠两姊妹都系重口味人士,蒜味愈重愈惹味 🧄 每一条意粉都裹上细碎嘅蒜蓉同橄榄油,蒜香浓郁,大虾新鲜弹牙仲有成六只咁多 🦐 配埋咸香 ℙ𝕒𝕣𝕞𝕒 ℍ𝕒𝕞 好丰富,绝对童叟无欺 🤣👍🏻❀ 自家制松露烤蘑菇薄饼|$𝟙𝟛𝟠面团采用意大利面粉人手搓制,咬落带嚼劲及麦香,芝士份量超级大方 🧀
❀ 自家制迷你蟹饼配蒜香蛋黄酱|$𝟡𝟠
❀ 甜番薯条配肉桂蜜糖酱|$𝟞𝟠
❀ 白酒蒜香大虾意粉配风干火腿|$𝟙𝟝𝟠
❀ 自家制松露烤蘑菇薄饼|$𝟙𝟛𝟠
面团采用意大利面粉人手搓制,咬落带嚼劲及麦香,芝士份量超级大方 🧀 飞流直下三千尺嘅程度,拉丝拉到超出画面,芝士控一定钟意!😛
𝕋𝕠𝕡𝕡𝕚𝕟𝕘𝕤 一样畀得好足,蘑菇同大啡菇切成厚片,仲有我最爱嘅焦糖洋葱,啖啖都咁多料 🍕🧅 𝕊𝕚𝕫𝕖 虽然比一般 ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 细,但最好三个人或以上先叫嚟 𝕊𝕙𝕒𝕣𝕖,可以试多几个 𝕀𝕥𝕖𝕞 😋
❀ 𝕋𝕚𝕣𝕒𝔹𝕖𝕣𝕣𝕪 ℂ𝕣𝕠𝕗𝕗𝕝𝕖|$𝟟𝟠
牛角包窝夫系小店嘅人气甜品,卖相劲吸引 🧇 将牛角包面团蘸上砂糖再压成窝夫,糖衣烘得金黄酥脆,牛油香突出 🧈 𝕋𝕚𝕣𝕒𝕞𝕚𝕤𝕦 蛋味较浓,加埋球椰子雪糕真系劲邪恶 👻
❀ 伯爵水果茶|热情果 $𝟝𝟚|玫瑰士多啤梨 $𝟝𝟠| 作为一间 ℂ𝕒𝕗é 𝕒𝕟𝕕 𝔹𝕒𝕣,估佢唔到水果茶会咁好饮!😍好多地方都会用好假𠮶种糖浆或者香精制作,而第一下已经闻到清幽茶香 🫖 热情果酸酸甜甜,加埋荔枝、苹果、士多啤梨同几款柑橘类水果 🍊🍓 甜度适中感觉清爽,超越好多坊间手摇店,唯一投诉系唔够喉 🤣
玫瑰𠮶款相对清淡,两姊妹争住饮热情果𠮶杯,即刻 𝔼𝕟𝕔𝕠𝕣𝕖 咗 🤘🏻
❀ 𝔼𝕤𝕡𝕣𝕖𝕤𝕤𝕠 𝕄𝕒𝕣𝕥𝕚𝕟𝕚
咖啡嘅苦涩遇上浓烈嘅 𝕍𝕠𝕕𝕜𝕒 🍸☕ 本身唔系成日饮酒觉得有啲 𝕊𝕥𝕣𝕠𝕟𝕘,酒量不佳嘅朋友细细啖好啦 😆