2018-12-10
觉得呢间开左冇几耐既甜品店好有诚意打造出一啲与别不同既甜品1。心太软 Present得好似一个盆栽🎍上面放左心太软 下面有oreo粉做泥土 小碎粒系有少少玫瑰花味 仲有一球雪糕 相信系呢度既招牌甜品🍮2。水信玄饼非常有惊喜😍玄饼本身味道淡淡地 所以配左黑糖酱可以随自己喜好加减甜度 另外配有类似糯米粉既配粉 好有香味 加埋玄饼入面既花 本身以为会系好有鲜花味 有啲惊好似就咁食植物咁 但系其实佢系经过处理令佢甜甜地 有少少酸酸地 令成个甜品好有口感同层次 好特别😋3。法式焦糖炖蛋 🥚 同出面唔同嘅地方系佢有晒蛋黄加蛋白味道 同埋炖蛋有少少湿度 所以入口好似蒸水蛋咁滑👅4。香蕉朱古力金莎配榛子雪糕🍦窝夫外脆内软 同呢度其他甜品一样 有好多唔同嘅配料 例如果仁 所以令到口感丰富 份量非常大 好抵食🤭另外我地叫左热烘焙绿茶🍵店员见我哋差唔多饮完仲帮我地添左一次 好细心
1。心太软
2。水信玄饼