2019-07-25 2763 浏览
近来天气炎热,搞到都冇乜胃口食嘢🙈早几日同男友系旺角兜来兜去都唔知食乜好😌点知行行下见到间应该都算新嘅小店,主打手工制意粉🤔比较特别,就试试佢啦好好彩地唔洗等位,入到去冷气都几足🤣好爽呀‼️虽然店舖面积唔大,座位之间都算有啲空间,椅下面有篮俾人摆嘢,坐得都算舒服👍🏻 见到隔离台啲嘢食细细份,就庆幸本身唔算太肚饿,每人叫左一个套餐都应该可以够饱嘅😂(战斗力正常时嘅我一定唔够饱)首先拣左 #番茄汁自家制腌肉配手制阔面 ($86)😋个腌肉咸咸地,有少少似谭仔啲腩肉😛加埋个蕃茄辣汁,微辣少酸好惹味,净系捞汁我都可以食哂成碟阔面😚手制阔面有咬口,而且面积够大,可以沾好多汁😍正到呢‼️之后到 #菠菜叶车打芝士及马苏里拉芝士手作薄饼 ($86),个名好长😂我拣佢系因为有两种芝士,感觉上味道已经有左保障😂但系我冇谂过个样会系咁green🤣老实讲,卖相真系有改进嘅空间😆但味道系有家的感觉😆唔知点形容好,佢调味系偏淡😚好似妈妈尽量用天然调味嚟整嘢食咁,唔似一般食肆落味精😚个薄饼边位好脆,而有芝士嘅位又好有咬口‼️啲菜摆系上面虽然好似唔太靓,但就中和左个油腻感👍🏻有实际嘅作用跟餐有饮品👍🏻拣左 #自家制冻水果冰茶

番茄汁自家制腌肉配手制阔面

菠菜叶车打芝士及马苏里拉芝士手作薄饼

自家制冻水果冰茶

跟餐有饮品👍🏻拣左 #自家制冻水果冰茶,用锡兰茶浸泡苹果同橙,加入左少少糖浆😍感觉好清新,因为甜度真系好低,冻冻地饮落好舒服😍同埋细心嘅店主话因为惊落冰会整淡左啲杯茶,所以系直接雪冻左啲茶而唔系即冲即加冰整冻😆饮到最尾个味道都始终如一‼️

总括嚟讲,重味道多过重卖相嘅食友绝对应该试下‼️😍但系你想相机食先嘅,我谂呢间就未必适合你🤣因为有相你睇啦,啲食物饮品都系实而不华,唔会系好抢眼的🤣
2019-07-21
番茄汁自家制腌肉配手制阔面