2019-04-04
今日去荃湾上朋友屋企打机,就谂住叫外卖上佢到啦,见呢间日式手卷店啲手卷好吸引咁就系到叫嘢食,呢个蟹将军丼真系成大只软壳蟹铺咗系面到比你,好有霸气仲有啲蟹子做dressing咁,铺埋个一大块紫菜就食得佢个软壳蟹炸得好香,虽然距离我拎外卖个阵隔左大约十分钟但都仲系热热地同好脆,咬落去啲油香渗出嚟真系超好食 连埋铺咗蟹子嘅寿司饭食真系绝配佢啲手卷又系好正,首先呢佢啲紫菜仲系脆嘅,而且鱼生都落得好足真系由头铺落到底,唔会有食食下得返啲饭嘅问题,佢个加拿大海胆超鲜甜而且冇乜明矾味,吞拿鱼蓉我朋友食啲都话鱼味好浓好香另外想提下嘅系佢啲寿司饭调味调得好足, 一般呢啲街头嘅手卷铺都唔太重视啲寿司饭,我食过就好多间几乎食唔到寿司饭嘅醋味,好似食紧白饭咁,呢间真系诚意十足落足料而且调味调得好好