2018-09-14
何文田广场经一番装修后,食肆林立,有更多唔同元化既食肆进驻。今日黎到呢间「开心坊。亲子餐厅」外表看来诚意十足,门口就提供switch 及足球机!餐厅采用开放式,未入去就已经见到有人玩紧Mario car 8 🤣内裹有角落系用lego 堆砌既位置比小朋友或情侣任意并砌,玩乐也好,拍照留念也好!加上枱与枱之间距离阔落。整体环境十分舒适👍🏽👍🏽👍🏽餐厅有一座小温室,种植新鲜蔬菜!似乎呢啲既食物并不只是新鲜禁简单!午餐48up包 沙律或呀妈靓汤 主菜 汽水或+$10 转咖啡 我叫左两个主食同朋友开心share ,食神既黯然销魂饭同埋波菜蚬肉焗饭呀妈靓汤,标榜零味精!既然讲到禁紧煲要饮下啦,而我今日煲冬瓜猪骨煲薏米,加上天气炎热,呢个汤好适合呢啲天气饮!袪湿消暑,正!😋 饮落真系有呀妈既味道!唔似出行饮既汤水禁!足料 清甜 店员无推介错👍🏽请到呢啲店员禁识推介铺头既食物系好事黯然销魂饭,本身有叉烧、荷包蛋、洋葱、菜。相信睇过食神既朋友都知,一碗好既黯然销魂饭系会令人感动落泪,更会令人回想伤心事!禁当然系戏中先有啦😂 叉烧肥瘦适中可惜洋葱味唔浓,饭偏烂,有点失望!波菜蚬肉焗饭,清淡又新鲜!可惜波菜
加上枱与枱之间距离阔落。整体环境十分舒适👍🏽👍🏽👍🏽
波菜蚬肉焗饭,清淡又新鲜!可惜波菜打成蓉,成个卖相似老人家既糊餐🤦🏼♀️可能我有种先入为主既感觉,把整个饭既感觉不太好!建议图文并茂,单睇文字我意为波菜会系实物无谂过打成蓉。不过蚬肉新鲜,鲜甜无沙,饭都偏烂,也有点失望😞
整间店既气氛唔错!好适合一家人到来放松!食物健康新鲜,唔怕小朋友偏食喔!🤫