2021-05-11 109 浏览
好耐冇食过韩烧啦,一直bookmark左呢一间但系未有时间试,今日终于可以同朋友嚟试吓呢间咁出名嘅韩烧!最衰今次得两个人,唔可以叫太多款嘅肉类,不过我哋今次叫咗一款牛,两款猪。食韩烧就一定要叫五花肉㗎啦,呢度嘅五花肉油脂分布都几平均,每一层都几分明,烧香咗之后好啱用生菜包住嚟食,我就钟意加埋粒蒜头!猪护肉好少喺出边见到,听讲系每只追得好少呢个部位嘅肉,食落爽爽地,但系有冇猪颈肉咁油腻,唔错唔错!喜来烤肉嘅肉质好好,颜色望落去好新鲜,因为切到好薄,所以好快就烧好一片,啱晒好肚饿嘅我哋。冇谂过韩式拌饭都唔错㖞,最钟意佢哋酱汁另上,啱晒我哋唔系好食得辣嘅人。最后一定要赞下呢度嘅服务,服务员好殷勤咁样帮我哋不停换烧烤板,又好快咁帮我哋加生菜,好抵赞呀!

2021-05-04