2019-03-19 109 浏览
同honey庆祝周年纪念,佢拣左呢间位置有d偏僻嘅小店。呢日full booking,要8点先有位食第二轮,喺荔枝角慢慢hea吓先行过嚟,都差不多要15分钟,颇远。我地忍口无食过野,所以要等到8点真系好肚饿😅menu里面好多都好吸引,最后我地拣左秘制手打肉饼脆蛋汉堡、咸蛋黄金鸡翼、美国顶级牛板腱。先讲秘制手打肉饼脆蛋汉堡,平时唔多食肉饼嘅我,竟然会叫呢个,因为可以食到佢既肉汁,果然真系无拣错!肉饼好juicy,同埋流心蛋黄一齐食,味道好夹,面包有烘过,脆脆地,汉堡包份量好大,食左半个已经饱左一半😅😅 而双色薯条系蕃薯条+薯条,新鲜炸起好好食!之后系咸蛋黄金鸡翼,第一次试黄金鸡翼,其实系鸡翼连咸蛋黄一齐炸,每只鸡翼都好大只,而每啖都有咸蛋沙沙地嘅感觉,味道唔错,但比较适合3-4个人食,因为总共有6只,两个人每人要食3只真系有d漏!其实食完鸡翼已经8成饱,仲有5成熟嘅美国顶级牛板腱未食🤦🏼‍♀️ 虽然叫左5成熟,但我觉得有7-8成熟,所以肉质较为韧,肉味都算浓,如果唔系过熟应该会好d,反而伴碟嘅薯茸好幼滑,牛油香味好重,唔错!我觉得呢度一班朋友嚟食会好d,因为每款食物份量都几多,两个人好难试

我觉得呢度一班朋友嚟食会好d,因为每款食物份量都几多,两个人好难试到太多野!见到隔离枱有怀旧铁板烧都好吸引,下次会再嚟试吓!