香港既 CAFÉ真系愈开愈多,但真心,大部分都只系用哂佢地既心机系摆设上,真系用心放系食物上面既CAFÉ,真系少之有少。但COFFEEHOLIC系其中一间,我觉得无论系食物,饮品,环境同埋服务都系100分既CAFÉ。Iced Americano $34 / When Pineapple met Lemon $68呢到既咖啡依旧系甘有水准,香味十足亦唔会太酸,钟意饮咖啡既必试。When pineapple met lemon系夏天既特饮,入面用既并唔系菠萝味既糖水,而系菠萝果酱,真系极有诚意,加埋柠檬同梳打水,一饮真系透心凉呀~厨师沙律配慢煮无骨鸡胸 $118沙律菜劲爽脆新鲜,而入面除左菜,仲有好多配料,值得一提既系入面既红菜头,平日出街食,多数都只会用罐头,但呢到竟然系用新鲜既,真系好有heart。另外慢煮无骨鸡胸嫩到好似鸡肶肉一样,加埋慢煮将香料既味迫哂入鸡肉到,好食到不得了。西班牙焖猪寸骨,杂菜配温泉蛋及鲜蕃茄酱 $138个汁煮得好食到好似去左间西餐厅食既一样,用黎点佢个墨汁面包真系一流。而猪寸骨焖得极林,用叉轻力一拉,骨同肉就已经可以分开。配菜旋风薯炸到好干身又够脆,真系每一pa
香港既 CAFÉ真系愈开愈多,
但真心,大部分都只系用哂佢地既心机系摆设上,
真系用心放系食物上面既CAFÉ,真系少之有少。
但COFFEEHOLIC系其中一间,
呢到既咖啡依旧系甘有水准,
香味十足亦唔会太酸,钟意饮咖啡既必试。
入面用既并唔系菠萝味既糖水
而系菠萝果酱,真系极有诚意,
加埋柠檬同梳打水,一饮真系透心凉呀~
厨师沙律配慢煮无骨鸡胸 $118
沙律菜劲爽脆新鲜,
而入面除左菜,仲有好多配料,
值得一提既系入面既红菜头,
平日出街食,多数都只会用罐头,
但呢到竟然系用新鲜既,真系好有heart。
另外慢煮无骨鸡胸嫩到好似鸡肶肉一样,
加埋慢煮将香料既味迫哂入鸡肉到,好食到不得了。
西班牙焖猪寸骨,杂菜配温泉蛋及鲜蕃茄酱 $138
个汁煮得好食到好似去左间西餐厅食既一样,
用黎点佢个墨汁面包真系一流。
而猪寸骨焖得极林,用叉轻力一拉,
骨同肉就已经可以分开。
配菜旋风薯炸到好干身又够脆,
真系每一part都做得好好,而且同个主菜又好配合。
朱古力BROWNIE $22
最后当然要食埋佢地呢到既BROWNIE,
朱古力味真系浓郁到一个点,但又唔会太甜,
而且做到BROWNIE果种外脆内绵密既质感,
出面唔系间间都做到。

COFFEEHOLIC真系每一次黎都唔会失望,
其实用料靓唔靓,新唔新鲜,真系一食就会食得出。
每一次黎呢到都感受到佢地对食物果种认真,
如果想食一餐有质素既BRUNCH,
记得一定一定要黎试下,真心诚意推介。