2021-07-08
呢间之前已经食过一次,以前经过都大排长龙,依家受疫情影响,我地早少少大概7点前去到就唔洗排队,价钱算中位但食材高质🥢双层牛肉芝士汉堡足料汉堡,有主角安格斯牛肉🥩,肉汁丰富香浓,配合BurgerLand秘制酱汁,更加带出牛肉香味😋配料有烟肉,车打芝士,生菜,蕃茄,洋葱,芥末等,层次丰富。食汉堡块面包软熟都几重要,影响到成个包嘅口感,呢度嘅面包烘过得嚟都保持松软,抵赞👍🏻🥢贝罗菇双重芝士牛肉汉堡呢度嘅贝罗菇,即系平时嘅大啡菇🍄切碎咗原来都不错,有菇嘅香味但又唔会咬完爆晒啲水出嚟整湿个包,亦少咗平时𠮶阵磨菇嘅苦味🙊之后加上半溶双重车打芝士喺面,啱啱好唔会太咸抢过牛肉味,配合啡菇同紫洋葱减低腻感,夹埋一样嘅多汁安格斯牛肉同其他材料,食落非常满足! 两款汉堡虽然足料,但仍然可以一啖咬晒所有材料,份量恰到好处,食落唔会好狼狈🤣有时某啲汉堡店为咗gimmick而塞到个包好多材料好高,价钱贵得嚟又反而享受唔到汉堡嘅乐趣,女仔又会食到尴尴尬尬😿另+$32 combo A套餐(薯条+饮品)🍟🥤粗薯条外脆内软,不过就只系暖暖地可能摆咗一阵,或者系挂住影相被冷气吹凉了🤫🤫 而可乐系冰底上㗎!🤤🥢吉列广岛蚝🦪接
🥢双层牛肉芝士汉堡
🥢贝罗菇双重芝士牛肉汉堡
另+$32 combo A套餐(薯条+饮品)🍟🥤
🥢吉列广岛蚝🦪
接受到食蚝嘅朋友可以一试,即炸热辣辣,炸皮够薄金黄色,唔会系出面炸粉厚一厚,肉就劲细旧。外面酥脆,蚝又新鲜有汁但唔算腥,亦可以点沙律酱食,一样滋味😋
小店细细间,但装修好有心思,店外有好有feel嘅open霓虹灯同外星人公仔。店内位置就分开两边,用外国报纸装饰墙身够晒美式,我地坐𠮶边有大大个招牌灯箱比你打卡,仲有只黑武士figure,相信系店主私人收藏喇🙊