2015-07-20 1069 浏览
估唔到我第一次写食评就写私房菜,平时睇就多,写就第一次。因为姑丈系隔离楝大厦返工,又因为系婆婆生日,想揾个唔会太人多既地方同佢庆祝,所以拣左君煮试一试。当然订之前都有做少少research先既 我地订两围,私房菜以人头计。订果阵老板话我地都25个大人,果晚成个场留比我地。7点准时去到,好快就上第一度前菜,但系大家都好肚饿喇,所以无影到相呀,哈哈...四碟中其中有一碟炸鱼系特别好味既,唔记得左个名。之后就系个个都影左先食既冰镇鲍鱼介兰,鲍鱼劲弹牙,每人一只,如果可以食多只就好喇。跟住到上炒虾球,老板话呢只黑棕菌香港好少地方有得卖黑野米辽参就好受姑姐们欢迎,不过d小朋友就畀哂阿爸阿妈食,因为小朋友唔系太钟意辽参个样~好彩之后就黎左碟小朋友之最爱龙穿凤翼,真系好好食,无骨架~正~超足灼料炖汤,见到哂花胶同螺头炒饭伊面又影唔到,狂风扫落叶,两野畀佢地食哂。炒饭系佢地招牌炒饭,我d 表弟妹话好好食。总括黎讲,每一味都好食,鲍鱼同班朳系真系弦出色既。不过最好系老板会为你介绍食材,同埋最重要汽水任饮,无切饼费,无开瓶费。第一次写食评,希望写得唔差
估唔到我第一次写食评就写私房菜,平时睇就多,写就第一次。

冰镇鲍鱼介兰
跟住到上炒虾球,老板话呢只黑棕菌香港好少地方有得卖
露荀黑棕菌炒虾球
黑野米辽参
龙穿凤翼
超足灼料炖汤,见到哂花胶同螺头
准杞花胶炖螺头汤

总括黎讲,每一味都好食,鲍鱼同班朳系真系弦出色既。

第一次写食评,希望写得唔差
2015-07-19
庆祝纪念