2023-06-17 1254 浏览
一坐低无耐,老板就问准备好未,好在前一晚就背定餐牌,爽快就点左炸烧卖,牛腩煎米粉,葱花蛋治,冰啡乐,然后老板就问要唔要魔鬼奶油多,其实呢个都系wish item,不过惊点太多食唔晒,谂住下次再嚟嘅,老板系我犹豫个阵就话:写个薄嘅比你试吓啦,好食架,写左啦咁就老屈左……不过屈我啦屈我啦,我无问题架葱花蛋治个烘底真系不得了,系真脆,唔系烘到干然后𠝹损口𠮶种,满满葱香,我地觉得咸左少少魔鬼薄多士,本身系无牛油,牛油要加$6,我觉得牛油系must,如果唔加,件多士只有甜味,呢个薄多士神奇嘅地方,除左面头有华田粉,系薄薄嘅多士仲可以切薄加入馅料,不得了炸烧卖又系惊喜,外脆内软,个皮系脆嘅!唔系炸到干𠮶种,配埋不多不少嘅麻辣油,正牛腩煎米粉,梗系要欣赏𠮶对虾条眉同笑容汁,牛腩系分开上,原来系会加一pat蒜蓉,即刻揾周一腹𢳂走佢,唔好污染我啲牛腩,里面有啲牛筋,全部都好淋好入味,煎米粉好香口,就只系虾条炸得比较干冰啡乐相比就较普通,本身系2/3杯冻啡+罐可乐,即系饮到咁上下就加返啲可乐,饮到后尾就系得可乐味啦最后想讲,姐姐系超级好态度,帮我地收走餐碟时,都会问:食完未呀,食完帮你地收左先;见我地枱面
咁就老屈左……不过屈我啦屈我啦,我无问题架
最后想讲,姐姐系超级好态度,帮我地收走餐碟时,都会问:食完未呀,食完帮你地收左先;见我地枱面无野食,又会问,仲有无野食未嚟呀,呢度啲野全部都好好食呀
葱花蛋治
魔鬼薄奶油多