2022-08-20
难得平日放假, 终于可以去鲗鱼涌揍姪仔放学, 姪仔极推介我去佢学校对面一间Burger小店食埋先返屋企, 见佢咁有兴致, 就同佢一齐入去食啦!餐厅小小, 有少量位置供堂食, 系食嘅期间睇到唔少人都系order外卖多, 接单接到手软。主打数款burger中, 有几款burger系含有酒精成份, 不过今餐同姪仔share, 只能够order无酒精款burger; 另外更可加钱upgrade为combo set, 配搭野饮+小食, 不过店员指combo份量比散叫少d, 所以我都系拣返散叫。烟肉芝士双层焦脆和牛汉堡:胀卜卜嘅包内侧烘底过, 材料配搭偏传统, 芝士半溶状附于和牛扒上, 和牛煎得很焦香, 同时又keep到肉汁丰富, 双层份量更加邪恶吸引! 烟肉焦香微脆, 加咗少少腌洋葱圈, 甜甜地; 估唔到传统配搭都咁有惊喜!黑松露芝士薯条: 粗直薯条香脆, 每条都沾上黑松露, 半溶芝士咸香软滑, 虽然直接加入薯条影响了炸薯条香脆度, 但每啖浓郁黑松露味, 抢咗唔少分数。另外order 咗汽水, 罐装ZERO可乐。
烟肉芝士双层焦脆和牛汉堡:
另外order 咗汽水, 罐装ZERO可乐。