2019-04-02
原本要系铜锣湾另一间餐厅食饭,但系无book位 结果就去左附近既kikusan。又估唔到晚上8点左右既时间唔洗排队就入到!虽然地方算大又阔落,但都九成满座。由门口行入去已经觉得好舒服,灯光暗暗地,加上空间好足够,放工去食个饭真系一流,即刻放松哂Order左比较热门既kikusan卷、千层猪扒担担面、豚肉小笼包。另外甜品就叫左雪糕香蕉布甸呢个卷确实唔错,亦都系第一个令我入呢间餐厅既原因!香葱吞拿鱼原本系一个好既组合。但系呢到,发觉呢只葱太抢海胆既味,可能系太多?试下整开d葱食,会觉得岩岩好!呢个千层猪扒面的确可以,不过没想像中好食,正正常常。猪扒好快淋系真。小笼包无影到,十分出色。皮好似自己面皮咁薄,一夹就好易烂但系味道十足,完胜最后叫左呢个甜甜的雪糕香蕉布甸。望落好似凡人咁普通,但系!佢下面其实系个热既香蕉味糕,上面冰冻雪糕,一冷一热真系好好味呀佢有几粒honey comb系面,甜甜苦苦,中和番整体甜度,底番无咩人介绍呢个,记得一试
但系无book位 结果就去左附近既kikusan。
又估唔到晚上8点左右既时间唔洗排队就入到!
虽然地方算大又阔落,但都九成满座。