2021-12-17
最近食好多铁板烧扒类,想食得唔热气又想食扒扒😋男朋友推荐慢煮扒类都系唔错嘅选择👍🏻加上慢煮扒扒真系唔系度度都有,识食唔识揾既我地🤣误打误撞见网上介绍under vacuum嘅慢煮扒🥩好似好好味咁😆今日收工就黎太子揾食啦😋 一黎到就首先俾佢个圣诞装修吸引左,有圣诞树又有圣诞帽,超有圣诞气氛🎅 周围都贴左个小标签,话俾客人知唔收服务费同佢个原因系因为为左制作更好嘅食物😌非常有heart❤ 美国安格斯西冷牛扒 🐄 $128食扒男朋友一定系拣西冷黎食🥩贪佢肉味最浓😋但系我地慢煮西冷都系第一次食🤣块扒切开个下已经感觉到佢好松软🍽轻轻一切就完美分离👏🏻西冷里面有大量肉汁🤤咬落去肉味比一般铁板西冷更浓郁😍但系口感就系一般铁板西冷冇嘅幼滑😋而且好容易咬开无筋👍🏻估唔到西冷牛扒咁适合慢煮😍西冷上面仲有粒鹌鹑蛋🍳配合埋上面粒鹌鹑蛋一齐食😋蛋香同牛味捞埋一齐🤯香气一齐爆发!转下眼整碟西冷就冇晒😂真系超正😋 法式猪鞍🐖 $108猪鞍摆碟好靓🌟除左一大旧猪鞍之外🐷仲有苹果伴碟🍎苹果食落口时有少少玉桂味😳随之而来系苹果嘅甜味😌再之后系。。🤯红酒嘅味道?!原苹果索满左红酒🍷一块伴碟苹果都有3重层次味道😋主
美国安格斯西冷牛扒 🐄 $128
法式猪鞍🐖 $108
猪鞍摆碟好靓🌟除左一大旧猪鞍之外🐷仲有苹果伴碟🍎苹果食落口时有少少玉桂味😳随之而来系苹果嘅甜味😌再之后系。。🤯红酒嘅味道?!原苹果索满左红酒🍷一块伴碟苹果都有3重层次味道😋主角猪鞍当然更不得了!超。级。好。味🥳猪鞍一切就开👐🏻慢煮猪鞍特别腍特别入味🤤牛魔王男朋友都话佢同西冷不相伯仲👯🏻♂️我推荐猪鞍配埋苹果一齐食🍎猪鞍嘅油腻俾苹果化解埋👍🏻真系好搭嘅一个combo🤹🏻♂️
牛油果三文鱼薄饼🥑 $98
虽然中文叫薄饼但实际上佢系长面包🍞唔似薄批咁脆卜卜反而有d松软嘅口感🥖有我钟意嘅脆卜卜批底!而且烟三文鱼好味🐟烟熏味咸咸香香🥰长面包上面仲有好多芝士同牛肉果舖面!钟意食牛油果同芝士控嘅我劲满足☺
黑松露巴马臣芝士薯条🍟 $38
🍟薯条新鲜炸好 热辣辣🔥!上面有劲多巴马臣芝士碎🧀个蛋黄酱又有黑松露酱系里面😳外脆内软嘅薯条食到4种唔同嘅味道😋黑松露同薯条味道好配合☺有种高级薯条嘅感觉🤣下次黎一定要再叫佢encore👍🏻
餐厅仲有唔同手工啤可以叹😉饮住啤酒🍻叹住扒扒🥩真系夫复可求😌绝对值得encore 再encore❤