2021-04-01 2113 浏览
做完facial已经差不多九点 快快脆赶及十点前食个晚餐误打误撞去左呢间位于上环地铁站出口对面既「桥香园」 老实讲店外完全不起眼只不过突然心思思想食云南米线 于是就胆粗粗试一试啦-三𩠌米线:配料选了(1)猪大肠(2)猪颈肉(3)鱼腐 最正系猪大肠 卤得非常入味 肉质软稔 完全无猪骚臭味 好好食😋👍🏻其余两𩠌则普普通通 不过不失 米线口感滑而少许烟韧 不错 汤底选了清汤就无咩特别-猪耳🐷🐷:口感够爽脆 正 微辣够刺激但又唔会辣到脷都麻木 我呢个唔食得辣既人都食到好过瘾啊😂😂 将猪耳放入汤里热一热仲好味 辣味融入清汤中 令汤变得好开胃 微微啦很暖胃 ❤️-蒸饺(忘记影相):钟意皮薄薄地唔会太厚 里面满满既韭菜猪肉馅 味道不错 但也不是很惊喜
做完facial已经差不多九点
快快脆赶及十点前食个晚餐