2018-06-23 122 浏览
本身同闺蜜喺呢个位于金巴利广场对面嘅MW Plaza 谂住揾间bar happy hour chill下, 䢂门一打开,差啲以为自己去错地方😂眼前环境昏暗,有一个好古典欧式风格、 放满魔法袍嘅衣橱, 感觉有啲似环球影城嘅哈利波特密室~门后嘅环境都系超靓呀~😍窗外虽然唔系望山望海,幽静嘅街道却给我一种恬静嘅感觉,昏暗同具魔法神秘气氛嘅布置更是非常浪漫☺我地嗌左个Narnia set (3 courses) 同Atlantis set (5 courses)西班牙松脆包配鹅肉酱🥖个包非常松脆,topping嘅鹅肉酱更系当中嘅精髓所在! 鹅肉浸油拆丝, 食落非常香口,而配埋伴碟嘅火箭菜一齐食可以中和当中嘅油腻咁,好开胃😍马赛海鲜汤🦐 海鲜汤以三文鱼、 大蚬青口蕃茄煲成, 啖啖鲜味再加点甜味,而且汤清得嚟一啲渣都冇👍🏻栗子忌廉汤🌰汤非常creamy浓滑,栗子味好出, 再加上淡淡忌廉味, 唔错唔错!慢煮野生灰鲷鱼🐠鱼嘅鱼皮煎得非常脆口,但鱼肉却保留咗佢嘅滑嫩度 食落去非常鲜嫩,加埋伴菜嘅藜麦一齐食, 口感真系一绝!以往我都只系会用藜麦做沙律或者冻菜,真系估唔到热食系咁有风味😋慢煮法国黄鸡胸 🐓鸡

我地嗌左个Narnia set (3 courses) 同
Atlantis set (5 courses)

西班牙松脆包配鹅肉酱🥖

马赛海鲜汤🦐

栗子忌廉汤🌰

慢煮野生灰鲷鱼🐠

慢煮法国黄鸡胸 🐓
鸡胸肉嘅皮煎到非常香口,但入面嘅鸡胸肉却保留咗原有嘅水分,食落好juicy 、肉质嫩滑,而且黄鸡胸肉配搭嘅酱汁系以鸡骨淆两天而成,一听落已知呢度菜式有几咁用心!

鹌鹑髀意大利饭 🍗
先尝一口意大利饭就已经可以使到大厨嘅功架, 意大利饭唔好煮得太腍,饭食落有口感亦充分吸收到鸡汤嘅香☺ 鹌鹑比有如迷你版嘅鸡髀,但肉质比鸡再嫩口一点 ,食落再香口一点, 有种微醺嘅感觉~

焙茶芝士饼🍰
培茶同埋芝士嘅比例配合得好好,非常creamy嘅芝士入面渗透著淡淡嘅焙茶香,口味非常清新,加埋cheesecake底下嘅 洛神花酱酸酸地,好解腻!

一定要提嘅系侍应姐姐超用心同有礼咁去介绍每一款菜式嘅煮法同特点,呢种service真系就算系啲高级餐厅或者酒店都买少见少👏🏻