又到星期四要去太子学ukulele🎵🎶 上堂前又系寻找好东西吃既指定时间😋 今次拣左讲左好耐都未去试既神经喂饲☺️ 经过个几次都觉得餐厅门面好靓好治愈🍂🍁🌾🎋🌿 入面有好多亁花系天花吊落黎❤️ 餐厅既枱唔多亦摆得唔密,大家可能要早少少去食,闲日七点三左右就满座了。餐厅位置亦好方便,距离太子地铁站只系需要5分钟路程。餐厅内地下个层大约有6-7张枱,容纳到20人左右。餐厅仲有二楼,空间都几大但枱就唔多,得三张长枱同一张细枱,不过二楼系要屈埋对脚坐地下既,而且系self service 要自己搬滕垫去枱边坐的。 由于枱唔多,二楼好宁静,好岩三五知己去deep chat☺️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️👱🏻‍♀️叫左杯latte,咖啡味都几浓,唔会太多奶而盖过左啡味,又唔酸,唔使落糖都已经好好味。三个人叫左三样野食,唔少得既当然系沙律啦,佢卖相唔算好靓,但味道都唔差,沙律配上酸酸甜甜既热情果source几开胃同几特别,个底紫色个d系紫薯蓉☺️ 未试过salad配薯蓉,估唔到味道都几夹,又可以饱肚d,唔会好似食左阵风落肚咁。除左salad,仲叫左个温泉蛋明太子海鲜烩饭,叫得烩饭顾名思义个饭就系有汁湿湿地既,佢个

餐厅内地下个层大约有6-7张枱,容纳到20人左右。

Latte

烟三文鱼热情果紫薯蓉沙律

除左salad,仲叫左个温泉蛋明太子海鲜烩饭,叫得烩饭顾名思义个饭就系有汁湿湿地既,佢个source系忌廉汁,感觉唔会太腻味道又唔错,海鲜就有尤鱼蚬肉等等唔算多,加左d黄椒粒落去烩咬落都叫啖啖有料,温泉蛋系冻既都几流心。都值得大家值下既。
温泉蛋明太子海鲜忌廉烩饭

至于呢个猫毛定食相对就比较唔掋食,呢碟野加一杯热柠茶盛惠$138🤔 西京烧比目鱼系好食既,煎得好香,连埋鱼皮食鱼油味出晒黎系正的,不过份量比较少,两啖就无晒。饭上面个旧系牛油,for你捞落d饭到食既,但好坦白讲,捞完个饭都系无咩味🤷🏻‍♀️ 又唔觉得个饭特别香左但自己就食左成旧牛油落肚🤦🏻‍♀️ 西京烧比目鱼本身味道已经唔浓,饭又无汁配,整体呢个定食既味道系偏淡的,中意食浓味野既朋友就唔岩食lu。同埋呢个定食唔太适合share,个鱼太细旧,仲share既话食一两啖就无,试唔真🤣
猫毛定食

神经喂饲提供既食物选择唔多,只系得以下呢个menu既野拣。饮品会好d多好多选择。

黎翻个小总结先,神经喂饲系适合两三个人去倾计,可以坐得耐既餐厅,食物份量唔多而且味道普遍比较清,个人认为比较岩女仔去食,男仔就可能要嗌多d野啦。总括而言,都推介大家去试下既,可以spend翻几个钟系到享受下片刻宁静,远离尘嚣🌾
2017-08-31
Latte