2022-07-08
金记冰室以前系apm都有食过, 食物质量同服务都算唔错。上星期行过见到皇室堡pastaholic变咗金记,反正要快食,就即管试吓先。入座时门前检测严谨,感觉唔错。但入座后基本上无人理,掉低个QR CODE就自己搅掂。座位偏窄,台同台之间只可勉强侧身行过,连主要通道都只可一人穿过。台同櫈自然都唔大,但最搅笑系舖头嘅碗碟系全部都不规则形状,碟边出奇地阔。全程食嘢要非常小心谨慎,唯恐推咗碗碟落地😳!好啦!系时候入正题讲返食物。当日叫咗两个常餐,早餐一样嘅炒蛋同火腿通粉,总算对号入座。炒蛋算系滑身。但另外生炸髀公仔面🍜同沙律就真系搅唔掂。首先,menu写明生炸鸡髀,但系只髀好明显系煮熟后,系咁姨炸一阵,块皮得条边系脆边,成块鸡皮都似卤水咁,咬落去淋身嘅🤔沙律食落有少少变咗,应该唔太新鲜。另外,公仔面嘅汤底只系有色,但系无味嘅。明白新开要d时间去fine tune,但厨房整嘢就真系有啲偷懒啦、希望公司管理层留意吓
好啦!系时候入正题讲返食物。
但另外生炸髀公仔面🍜同沙律就真系搅唔掂。
沙律食落有少少变咗,应该唔太新鲜。
另外,公仔面嘅汤底只系有色,但系无味嘅。