2017-06-20
约朋友一齐做运动,打算之前轻食晚餐。食物: 呢间店的咸食都几多选择,有几款仲好特别,越式庶虾、薯丝虾卷、狗仔粉。我个人最爱食薯丝虾卷、狗仔粉,虾卷卖相吸引,外面脆,里面虾肉弹牙。$20有手工小食算几抵。狗仔粉,同之前食过的不同,冧D,很喜欢有好重虾干味,很有妈妈味。而朋友喜欢墨鱼串烧、咖喱三宝,墨鱼串觉得爽口够味,加埋麻油无得顶。萝卜够冧,猪皮入味,大大碗,对得起价钱。有啲饮品左沟又右沟,系你估唔到既组合,好似白果腐竹沙冰、喳咋沙冰、朱古力蜜瓜/西瓜冰。朋友点了正常的朱古力沙冰,贪新鲜既我点了朱古力+蜜瓜沙冰,一试无妨啫。朱古力流心蜜瓜沙冰 $38 (前)原来流心系指唧上面既蜜瓜汁,开头以为只系得个少少蜜瓜汁,无咩特别,但饮饮下又觉好有蜜瓜味,再饮真啲,原来系有唔少蜜瓜蓉架! 有heart! 估唔到蜜瓜+朱古力夹㖞! 我几钟意蜜瓜既fresh, 令朱古力无咁漏。 Double特浓朱古力沙冰 $42 (后)朋友话好正,好浓朱古力味,加埋粒粒朱古力有口感,特别要赞卖相,话唧了朱古力酱在杯边好吸引。佢一面饮一面赞,但又一面话邪恶之选,做运动都减唔返㖞。环境:唔算大,但坐位算寛敞,前后枱的坐位
食物:
呢间店的咸食都几多选择,
有几款仲好特别,
越式庶虾、薯丝虾卷、狗仔粉。
我个人最爱食薯丝虾卷、狗仔粉,
而朋友喜欢墨鱼串烧、咖喱三宝,
墨鱼串觉得爽口够味,加埋麻油无得顶。
萝卜够冧,猪皮入味,大大碗,对得起价钱。
朱古力流心蜜瓜沙冰 $38 (前)
Double特浓朱古力沙冰 $42 (后)
环境:
唔算大,但坐位算寛敞,前后枱的坐位坐了还有点空间,不会很迫,背撞背。
服务:
似家庭式经营的小店,店员都很友善,还细心地预早给了两个小碗,俾我同朋友share食。 眼见都有不少熟客黎叫外卖,边等边吹水,互相关心,富人情味。
特别要赞下,我同朋友都觉小店的餐牌设计颇有心思,有点潮。