2023-09-23 856 浏览
呢日返工忙到lunch都冇食 放工好肚饿就揾咗呢间餐厅食返餐丰富嘅晚餐🍴 嚟咗呢间连锁火锅放题店食个90分钟嘅晚市IBP牛板腱放题🥰汤底友人拣咗猪骨浓汤 而我就试吓特别啲嘅博多美人骨胶原啫喱鸡白汤🐥 一上锅嘅时候就要打卡啦 因为啫喱系有一个样咁㗎 真系好搞笑 🤣肉类牛肉方面有IBP牛板腱 美国特选牛肩肉 牛舌 牛板腱同牛肩肉嘅肉质较瘦 所以几重肉味🐮 牛舌薄身弹牙 另外仲有豚肉 鸡肉 羊卷肉 鱿鱼仔 帆立贝 特别钟意鱿鱼仔 鱿鱼有咬口 又唔会腥🦑小食而家餐厅做紧韩国祭 所以会有一啲韩国嘅特色小食😝 例如韩式脆脆无骨炸鸡 紫菜粉丝卷 韩国传统牛肉饼 炸鸡酱可以喺出面嘅酱料区度攞 钟意咩口味都可以 另外我仲叫咗炸日式饺子同炸鸡块 都几香脆㗎👍🏻自助区出面仲可以攞各式各样嘅前菜 寿司 蔬菜 饮品同甜品 比较特别嘅系有爆谷🍿 等紧个炉滚嘅时候食就啱晒啦 呢个火锅放题都几抵食 有好多食物嘅种类 加上系一人一锅嘅关系 可以食到自己钟意嘅汤底 真系食到好满足😙

汤底

肉类