2017-03-05
同好耐冇见嘅朋友约食饭谈谈心,餐厅灯光柔和,令人感觉好轻松,可以悠闲舒服咁倾下计,放松心情。二人套餐都尚算抵食,有三个头盘、餐汤、意大利饭、二份主菜、甜品同餐饮。三种头盘中,鲜果酿酥盒伴烟三文鱼花配香芒汁就最深得我嘅欢心。新鲜嘅生果同香脆酥盒互相配合,生果清新同酥盒香口,两者好夹,食落唔会好热气。隔离嘅烟三文鱼以花嘅形式上碟,视觉效果一流。餐汤就系比较普通嘅蔬菜汤,但就可以配合埋长条饼干泥一齐食。海胆黑松露意大利饭,份量唔算太大,所以对于两个人泥讲就啱啱好,海胆尚算新鲜,黑松露味亦冇掩盖咗海胆嘅鲜味。主菜方面,我就叫咗美国安格欺肉眼扒,肉质结实,有肉汁,用咗餐厅提供嘅海盐调味,味道更加符合个人口味。甜品嘅沙巴翁黑炭球,系朱古力同云尼拿雪糕,球体造型,都几可爱!
二人套餐都尚算抵食,有三个头盘、餐汤、意大利饭、二份主菜、甜品同餐饮。 三种头盘中,鲜果酿酥盒伴烟三文鱼花配香芒汁就最深得我嘅欢心。新鲜嘅生果同香脆酥盒互相配合,生果清新同酥盒香口,两者好夹,食落唔会好热气。隔离嘅烟三文鱼以花嘅形式上碟,视觉效果一流。 餐汤就系比较普通嘅蔬菜汤,但就可以配合埋长条饼干泥一齐食。 海胆黑松露意大利饭,份量唔算太大,所以对于两个人泥讲就啱啱好,海胆尚算新鲜,黑松露味亦冇掩盖咗海胆嘅鲜味。 主菜方面,我就叫咗美国安格欺肉眼扒,肉质结实,有肉汁,用咗餐厅提供嘅海盐调味,味道更加符合个人口味。 甜品嘅沙巴翁黑炭球,系朱古力同云尼拿雪糕,球体造型,都几可爱!