2023-08-18
今晚同一个好耐冇见嘅朋友一齐食饭,想揾一个可以慢慢坐,坐得舒适嘅地方慢慢食慢慢倾。Search到原来尖沙咀都有黑木亭。之前喺天后分店食过一次,仲记得佢既石烧厚切和牛好好味。见到尖沙咀店好似地方仲大啲,估呢度应该适合倾偈,咁就带咗朋友嚟食喇。喺地面上一层楼梯就到喇。其实由上楼梯开始已经好有和风,因为佢有壁画又有啲仿红叶树。上到去,果然呢度地方大天后店起码一倍。好多卡座。朋友听到我话喺天后店食过佢嘅石烧厚切和牛好好食,佢又想试,咁梗系叫啦。我哋仲叫咗脆片牛油果虾沙律,玉子烧汁脆活海鳗,炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷,蜜桃乌龙红茶同埋绿茶鲜奶脆脆。脆片牛油果虾沙律:牛油果酱再加埋爽口鲜虾配埋薯片,口感丰富。玉子烧汁脆活海鳗:海鳗个皮真系烧到脆脆的,仲热的,正。炸葱吞拿鱼蓉𩽾𩾌鱼肝卷:鱼肝同埋吞拿鱼蓉都系我钟意食嘅嘢,呢个冇可能唔好味。蜜桃乌龙红茶:呢个朋友饮嘅我就唔comment喇。不过见佢有用玫瑰花干,好似好养颜咁。绿茶鲜奶脆脆:绿茶控一定钟意呢个。我哋由7:15坐到10点先走。开心的一个晚上。
上到去,果然呢度地方大天后店起码一倍。好多卡座。
玉子烧汁脆活海鳗:海鳗个皮真系烧到脆脆的,仲热的,正。
绿茶鲜奶脆脆:绿茶控一定钟意呢个。
我哋由7:15坐到10点先走。开心的一个晚上。