今天是立法会选举投票日, 我选择了独立候选人, 佢唔系我的首选, 只系我谂佢需要我的一票, 同埋我想支持多点不同的声音. 最近, 天后的食店转变都几大, 我谂D舖租升幅都几得人惊. 皇轿印度餐厅位于清风街2号, 虽然我经过呢度无数次,唔系睇OPEN RICE, 我唔发现佢的存在, 其实佢系明记隔离( 甜姨姨对面). 店舖面积唔大, 但都坐咗唔少人, 幸好没有饮茶亚叔/ 亚婶, 大家讲嘢细细声, 唔会好嘈.叫咗个二人套餐, 有好多嘢食: 餐汤, 胡椒饼, 咖喱角, 香烧鸡翼,镬仔咖喱海鲜, 烤饼, 果仁炒饭, 咖啡或茶. 要香脆有香脆,要肉汁有肉汁, 我亦喜欢佢哋D咖喱比其他印度餐厅无咁辣和浓味. 老板和WAITRESS都系肥肥哋的人, 佢哋在窄窄的枱与枱之间落单, 传菜, 加水, 收碟, 仍然保持笑容, 佢哋敬业乐业的服务态度, 我当然要投佢哋一票: "请支持清风街2号皇轿印度餐厅."

最近, 天后的食店转变都几大, 我谂D舖租升幅都几得人惊.

要香脆有香脆!
镬仔咖喱海鲜和烤饼