2020-04-05 680 浏览
今年真系好懒,E家先再出post, 先忠告大家要好好做足预防措施,对抗目前紧张既疫情,有好既身体,先有空间再食多D好野,大家一齐加油 !!!言归正传,今日闷闷地,行左去鸡地, 见到有间食泰国菜既餐厅, 哗....见到佢地租左两个舖,林住实无死嗱,点知......食完之后,要再揾其他野食(未食得饱),因为味道真系好麻麻麻麻麻,点解麻麻, 一阵再同大家讲,先睇睇相先: 食店位置:方便,系元朗西铁站出,由Yohx mall(x 茶𠮶个出口) 行过去,5分钟内到职员服务:职员服务系好既,一举手,唔洗等,好快就有人黎帮你,Good食物质素:我都系点左D好大路既菜色,如下1. 木瓜沙律 > 分数 5/10, 净系得木瓜 + 花生 + 酱汁 + 蕃茄嘅一碟前菜,如果个酱汁做得好食系冇问题,但系佢地偏偏就系做得麻麻麻地2. 咖哩软壳蟹 + 薄饼 > 分数 3/10, 大家食之前, 试吓做一个实验,就系蒙住自己只眼,去估吓呢个𩠌系泰式咖哩 定系 普通茶餐厅咖哩.... 你就知道我当其时嘅感受,而最大镬就系软壳蟹, 我第一啖入口就系一pat嘢 + 好林既感觉,抱歉,我已经食唔到第二啖嗱,所

,点解麻麻, 一阵再同大家讲,先睇睇相先:

食物质素:我都系点左D好大路既菜色,如下

,而最大镬就系软壳蟹, 我第一啖入口就系一pat嘢 + 好林既感觉,抱歉,我已经食唔到第二啖嗱,所以,呢个就系我既感觉 !!!

3. 生菜包 > 分数 4/10,佢地可能主打中国人口味,所以呢个菜色就冇咗生菜包𠮶种酸同鱼露味,总之,佢地同其他餐厅and 系泰国𠮶度食,味道就系特别D嗱...

总结: 纯粹个人口味,不过你哋睇到d相, 虽然D𩠌菜仲净返好多,但系其实我已经系埋咗单, 我绝对鼓吹唔可以浪费食物,但系我已尽力了

仲排紧队嘅你哋,不妨可以一试,睇下我有冇呃你
2020-04-04