2017-07-24
平时出街同朋友成日都会食西餐,但同屋企人反而好少。今次衬住妈咪生日,一于带阿妈、阿爸嚟食好西(餐)!尖沙咀够就脚方便,难得嘅系无几可食西餐嘅两老都听过意粉屋,就拣来呢度食啦😆原本book咗枱七点钟,点知因为落雨搞到迟左半个钟,一心以为来到要重新等位,点知Waitress话张枱仲留咗俾我哋,仲系玻璃窗位置,可以睇到街景,太贴心啦!好啦,坐定定,可以嗌嘢食啦。前菜我哋叫咗哈密瓜风干火腿伴意大利黑醋,风干火腿就咁食会偏咸,但火腿配埋哈密瓜就会变成绝配,呢种化学作用真系好神奇!主菜我哋叫咗3样,第一个系芝士卡邦拿意大利粉,一嚟到已经见到个酱汁好creamy,waiter仲即场系一旧大芝士度刮芝士碎落去,一啲都唔吝啬,个意粉嘅芝士味真系好香浓。另一个系芝士焗海鲜墨鱼汁意大利饭,呢个嘅精髓都系喺个汁度,有一阵好独特嘅咸香味,阿爸特别欣赏😆最后就换下味,叫咗个烟肉大啡菇黑松露酱薄饼。平时嘅pizza配料来来去去果几样,见到呢一个系黑松露酱咁特别,所以想试吓。个pizza够薄身,好似食紧饼干咁,黑松露酱又好香,呢个Pizza值得一试。总括来讲,好少食西餐嘅两老都觉得好满意,负责埋单嘅我都觉得抵晒😂