餐厅: 天際咖啡室
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 天際咖啡室
资讯:

2014-03-25 12400 浏览
食完呢次我觉得自助餐都要写食评。因为机场员工有折,所以嚟过几次,但食物同环境都愈来愈差。今次嚟到就有一班旅行团堆住系门口,嘈喧巴闭,枉我由T2行嚟以为可以享受片刻宁静。出去攞嘢食,后脑一阵凉风吹过,唔系咁邪呀麻!望下原来入个细路踩住有碌𠮶啲鞋系到飘移。大佬,自助餐咁多人行嚟行去,我觉得餐厅有责任劝𠮶父母同细路啰!一阵渌亲其他人就事小呀,渌亲个细路,佢父母实指住人地嚟闹!返正题讲食物生蚝一直以为蚝嘅大细唔系重点,但当你食一只无层次,无余韵,而且8只入面有3只有碎壳的蚝时,就会觉得size dose matter !大只起码有「口感」长脚蟹 面包蟹面包蟹绝对要食,食完你就会觉得从来未食过咁鲜甜嘅长脚蟹。无错,面包蟹嘅存在完全系衬托长脚蟹嘅鲜味。三文鱼刺身系一个自助餐,三文鱼要配给都算,但点解要将三文鱼切粒状呢?我都唔期望你会厚切,但最少都正正常常咁切片啦!芝士一般大众化口味烧牛肉焦香嘅外围包住充满肉汁粉红色嘅肉,唔洗加汁都好味。炸虾片辣辣地几好味甜品 生果有一口一个嘅甜品,可以试多几款,又原个蛋糕,钟意食几多切几多生果如果再切细啲就最好啦,反正都系切,点解唔切返啱咀形嘅大小呢?头几次嚟,觉
食完呢次我觉得自助餐都要写食评。

因为机场员工有折,所以嚟过几次,但食物同环境都愈来愈差。

返正题讲食物

生蚝

长脚蟹 面包蟹

三文鱼刺身

芝士

一般大众化口味

烧牛肉

焦香嘅外围包住充满肉汁粉红色嘅肉,唔洗加汁都好味。

炸虾片

辣辣地几好味

甜品 生果

头几次嚟,觉得呢到简直惊为天人,超抵食(以员工价计)但今次食完真系好失望,可能珠玉在前啦!
结论系,比正价就一定唔会嚟,但员工价的话都可以接受。

2014-03-21
用餐优惠