2018-01-24 987 浏览
9层既新开小店已经好快俘虏了不少照机,除左新XX等既饮食网站大力推荐,IG/FB既朋友仔都纷纷呃like..(但竟然一句caption都无,睇黎要unfrd呢d朋友仔 .. xD) 本来都抱住好睇多过好食既心态,但估唔到真系仅此而已Welcome drink: 普通菠萝汁+水+鲜苹果,好迷你,纯粹好似一个开始既象征咁,同埋俾你影相;等左大概半个钟(?),终于上场既「大」排场:大只系大于占位,叠到好高,同埋用左好多小器皿装住d野⋯呢个变化当9样入面有6样都图文不符,当然,omakase系由师傅拍板,当然不会100%一样;但起码材料既价位应差不多挂?!我就好现实既,食野紧系睇性价比,俾2xx食9小碟好似韩国前菜既野,心里当然不爽 左至右:*蕃茄沙律:加左麻酱咁 普通;*酱煮鲣鱼:太咸,酱料完完全全盖过鱼味,唔通以为我怕食鱼?*toriyaki: 唔知系咪咁串,材料黎讲系好食过平时的,因入面既鸡软骨真系软既 有咬口,唔会好似有d咁好硬;但就无乜色水,干左d;*无食到,好似系某d熟食鱼;*烧鱼(唔记得名):有d似烧鲭鱼咁,不过不失;*腌希灵鱼:呢个我buy, 因为腌完甜甜地都几好,不过友人话太

welcome  drink
9段变化当

左至右:
*蕃茄沙律:加左麻酱咁 普通;
*酱煮鲣鱼:太咸,酱料完完全全盖过鱼味,唔通以为我怕食鱼?
*无食到,好似系某d熟食鱼;
*烧鱼(唔记得名):有d似烧鲭鱼咁,不过不失;
*腌希灵鱼:呢个我buy, 因为腌完甜甜地都几好,不过友人话太腥,可能我本身ok希灵鱼味;
*鳗鱼蛋卷:冻晒,硬晒。甜蛋报告完毕。
*烟某鱼刺身:有少少筋,食唔出咩鱼;
*虾天妇罗:冻晒,无天妇罗汁,得一只好可怜。
3/9我会想再食,即系得3分1系"ok"咋⋯overall除左呃like 同用多d靓靓器皿我唔知d钱去左边。
啊btw, 个乌冬既鱼汤几好味,但唔知关个茶壶咩事,摆入去好x难倒出黎⋯淋左d。

鱼男军舰

另外散叫既军舰海胆同鱼子好正,除此之外唔觉有咩特别,饭仲太黏煮得太烂,不过材料都新鲜,好过9段xxxx太多。(相比之下)

咁就埋单每人200几,如果唔系食咗早餐根本唔饱⋯
想影相就去啦⋯但唔好抱咩期望。
鱼男军舰