2023-03-02
刚踏入三月,系我闺密既生日月🤭所以我就book左三月一号就即刻去食生日饭🎂我今次就拣左位于诺士佛台嘅Oasis Bar & Grill 🍸 一入到餐厅 就见到餐厅装潢好用心!餐厅以绿洲作设计主题 不但有绿草墙backdrop 连灯都系雀鸟形状😍 劲靓!我与朋友两人被安排坐系4人座位 好spacious 💓 安坐后我地就拣野食了!menu劲多食物选择 样样都好想嗌黎食😋闺密生日㖞 点可以唔叫返杯靓靓Mocktail贺贺佢😏 于是就拣左一杯名为Ever Green既drink🍸Ever Green为无酒精鸡尾酒 饮落好清新 有lime juice, mint, ginger ale, soda water以及cucumber 😋 又好饮又健康 赞!食物方面 第一样野我地叫左Creamy Potato Gratin ($88)法式忌廉千层焗薯烤得十分好!面层既芝士焗得刚好焦脆 薯块片亦真的很creamy和cheesy 🧀 食落却一点也不腻 😍 好吃!第二样食物是Roast Periperi Chicken with Greek salad ($198) 🥗 地中海烤鸡非常入味 👍 peri-
地中海烤鸡非常入味 👍 peri-peri汁简直是完美 鸡肉肉质鲜嫩 仲系以两大块鸡髀肉原只上🍗 配埋海量feta cheese粒及样黑橄榄 成个希腊沙律绝对是神来之笔👌🤩
另一款主药我地拣左Fried Soft-shell Crab Risotto ($228) 🦀
软壳蟹炸得十分香酥 唔会太油之余 入口仲食到酥酥脆脆 真系有100分 💯 义大利饭烹煮得亦同样好食 配以蟹肉酱 磨菇 及露荀 真系忍唔住食完一啖又一啖❤️ delicious
闺密十分满意当晚既所以安排😍😍 唔单止食物质素高 餐厅环境同样优美 成件事好完美😇 Oasis Bar & Grill果然系尖沙咀闹市中既一片绿洲😘 藉此极力推荐!