2019-04-10
每次去亲诺士佛台都系饮野, 难得今次试下西餐bar。尖沙咀要揾西餐一啲都唔难, 但集合墨西哥巴西阿根廷特式嘅餐厅就唔易揾。竟然俾我发现咗呢间位于楼上常路过但又未试过嘅特式餐厅, 女友咁岩又想据扒, 就一于book呢间。一入面已经充满著墨西哥风情。有气氛又宁静, 拍拖撑台脚真系好享受! 刚好taco tuesday, 很多外籍人士也专程来享受taco星期二。今日重点女友想据扒, 当然要点返块靓扒。阿根廷顶级草饲肉眼扒 Rib Eye 250g $298价钱合理肉汁好香, 肉质鲜甜带点幼嫩。点了medium, 熟度刚好但带点生, 但平时食开medium rare嘅我, 刚刚好。再配佢特式Chimichurri阿根廷青酱, 非常合我口味, 酱带点香草香味, 非常开胃。黑菌安格斯肉酱阔条面 $218面条份量恰好, 安格斯肉酱香浓而不咸, 加黑菌非常有口感。再每人点杯papa joe signature cocktail又有情调又醒胃, 调酒一点也不马虎。Tropical Fizz $85Rum酒带果香鲜甜, 呈现热带风味, 好岩女性朋友饮。Papa Sour $90带点酸但份量相对少了点, 但
今日重点女友想据扒, 当然要点返块靓扒。
阿根廷顶级草饲肉眼扒 Rib Eye 250g $298
阿根廷顶级草饲肉眼扒 Rib Eye 250g
黑菌安格斯肉酱阔条面 $218
面条份量恰好, 安格斯肉酱香浓而不咸, 加黑菌非常有口感。
黑菌安格斯肉酱阔条面
又有情调又醒胃, 调酒一点也不马虎。
Tropical Fizz $85
Rum酒带果香鲜甜, 呈现热带风味, 好岩女性朋友饮。
Tropical Fizz
Papa Sour $90
带点酸但份量相对少了点, 但非常醒胃, 聊天飮杯好舍意。
Papa Sour
最后当然要点个甜品令呢餐更锦上添花。
Homemade柠檬芝士蛋糕 $78
味道尚可, 感觉柠檬有点盖过芝士蛋糕, 味道有点像柠檬夹心饼干。再配上树莓酱就略带酸, 但如果喜欢香莓草莓的你可能会喜欢。
柠檬芝士蛋糕