2023-04-30
⚜️诺士佛台复古西餐酒廊🔱话说今日朋友话请食饭顺便倾少少野,甘最好就系揾间饮到野又食到饭既地方坐低😌第一时间就系揾bar & restaurant了!不过唔系间间食物都有好既水准😞上网search左阵决定来诺士佛台碰碰运气,因为之前试过呢间既鲜小食都🆗今次就即管试下个dinner了!成个诺士佛台来到中段,呢间都算系几热闹既bar & restaurant,门面带有少少复古,黑白色主调既装潢风格都几突出,waitress大多都系菲律宾人。门口出面就热闹d,倾计略显嘈吵,所以直接入去里面坐,拱形穹顶细心一睇原来系欧洲车站候车月台,好靓!🔱鹅肝牛肉小汉堡⚜️呢个我个人好喜欢,鹅肝轻轻香煎,保留左个软滑口感同薄脆外层,而牛肉就香嫩多汁,熟成度岩岩好!🔱烟三文鱼牛油果沙律⚜️牛油果+烟三文鱼呢个combination原本就好中意,呢度既做法系将牛油果打成酱状融入沙律砌出一个圆柱,食法有少少似食cake甘慢慢挖,几得意!🔱卡邦尼芝士意粉⚜️卡邦尼芝士意粉其实好多地方都试过,不过今次来呢度吃既出品有惊喜,芝士香浓但食到意粉上鸡蛋蛋香,烟肉同火腿都绝非配菜,口味浓郁!🔱Lemon Margarita⚜️Marg
🔱鹅肝牛肉小汉堡⚜️
🔱烟三文鱼牛油果沙律⚜️
🔱卡邦尼芝士意粉⚜️
🔱Lemon Margarita⚜️
Margarita就少饮,因为觉得系女仔既cocktail,今次破例见到有lemon味,又试试距了!口味清新,柠檬🍋香气扑鼻而来,完全沉浸左系呢杯cocktail度,好彩无叫白酒!
其实之后都补左个水牛城鸡翼,不过真系顶唔顺个酱汁,太重口味了,简单概括就系三个字:酸,辣,咸!另外就讲讲个服务,基本上叫做不过不失,有入手就会过来,不过唔算得上主动,笑容就从不缺席,呢个要赞👍🏻