2017-07-24
与友人一行4人第一次嚟Red Mr(相信亦是最后一次),知道每位$189 3⃣️小时另计加一,都预咗食物系咩质素,不过为咗唱下K先嚟,一入房,成个雪房咁,冻到呕,就算调细D都系劲冻,最后熄鬼埋佢。打开menu,见到D相好似影得不错,就叫咗一个野箘xx乌冬($72),友人叫咗蕃茄鸡肉石头锅饭,另叫咗热饮(雪梨无花果茶,红枣茶)加一杯啤酒。坐咗一阵,乌冬先到,首先,系冇预期可以同出面日式乌冬相比,但问题系,D乌冬劲林,收$72竟然比D咁既质素...所以我只好争取时间快d食哂佢,免得佢变更林。另外3位友人既石头锅饭仲过份,面头只有数粒粟米,好难先揾到两粒鸡肉,之后一pat 茄汁,根本就系茄汁饭...完全货不对办!食完大家都觉得唔饱,我就胆粗粗叫咗个烧鸟拼盘&rib....今次仲衰,个拼盘到咗,得5串,收$138,仲要系唔热,串鸡肾烧㶶哂,连条竹支都断埋,咁我咪同个staff 讲,佢攞走盘嘢之后,几分钟后,比番同一盘嘢我,只系加热咗同系碟旁边加咗少少7味粉...$138竟然比D咁既野人食,连最基本既鸡翼都系冇味..最后个rib算系最正常,有味,够热不过都系㶶⋯⋯另外要提番,啤酒唔冻,杯红枣茶吹咗至
另外要提番,啤酒唔冻,杯红枣茶吹咗至少4次先嚟...呢D叫咩服务...
友人已经话唔好再叫野食,费时蚀比佢..
至于D歌,更加唔想提,歌少又冇咩新歌..我哋唱够钟即走,落楼下食打冷至少饱D..