2021-03-21
饶宗颐文化馆内最新刚开了一间咖啡店佢前身系Pacific Coffee, 地点其实都算几隔涉, 如果搭地铁的话喺美孚站出然后经行人天桥步行约10分钟就到首先该处环境非常一流 使人感到宁静舒适 非常舒服嘅感觉 餐厅座位室内约有三十个 亦有一些户外的座位任君选择室内地方宽敞 座位舒适 有梳化位可以选择 而佢哋最大特色系在枱上面写上一些字句 很有意思 店主话新开张不久已经有很多文青(或好似我的伪文青)来朝圣😂讲到食物 其实种类暂时唔算太多 主要系轻食 例如三文治 龙虾包同意粉 我就点咗一份ham & cheese croissant 🥐, 味道不错 喜欢cheese还是呈热半溶的状态😋咖啡方面就点左一杯dirty和一杯latte, latte闻落很香, 散发出来嘅味道第一感觉是应该唔算苦 而结果亦一样 其body则较为浓稠和丰厚呢间餐厅如果客人唔算太多的话 绝对可以用嚟hea一个下午 有机会一定会再嚟帮衬