<<Daily 猪仔寻食记🐖>> 喺上水要揾泰国美食嘅话,不得不提呢一间系彩园嘅东南亚泰国美食,每次都想一试再试,因为佢𠮶到几款款式嘅菜,都好好味!同朋友嚟过,同屋企人又嚟过,同男朋友都有嚟过,但系每次都觉得有惊喜,所以非常推荐!🤭🌟🤣佢开头开嘅时候都真系好多人,几乎系排长龙,同埋佢有独立分开一间手摇嘅饮品,可以外卖买手摇饮品,所以都好多人去排队,但系真系好值得推荐佢啲美食!如果有兴趣真系要坐低食下😎🤟🏼首先佢嘅蜜汁香茅猪扒做得好出色!炸得又香又脆,同埋好大块,一碟系有两件猪扒!落咗啲蜜汁,好似好香嘅叉烧咁,调返个甜味,可能自己钟意食甜啦!同埋佢个猪扒本身好入味,咬落都好松软,唔会好柴口😋😋🤟🏼赞!佢嘅印尼炒饭炒得好有镬气,加埋两片虾片同埋一条串烧,真系加分。另外佢嘅pad Thai我都好钟意叫,个汁系偏向有少少蕃茄味酸酸甜甜,又够大碟,仲有只大虾我觉得非常唔错! 🦐🦐之后我通常都会叫啲菜,每次我都会嚟叫马拉盏炒通菜,佢嘅炒通菜真系做得几好,啲汁吊住每条菜,又有马拉盏嘅香味,仲有啲辣椒仔,但又唔会太辣,但系会吊起啲香味!🥳最为推荐佢嘅肉碎饭,佢肉碎饭唔系
<<Daily 猪仔寻食记🐖>>

最为推荐佢嘅肉碎饭,佢肉碎饭唔系用一般烚嘅免治猪肉,而系用油炸过嘅猪肉,好香脆,感觉好浓味,佢将所有嘅豆角啊,辣椒啊,香叶啊,都炒得好香脆,加埋只煎蛋,成件事就正晒!钟意食肉碎饭嘅,一定唔可以错过!因为真系好好味💛🤪

然后你可以喺外面叫你想要嘅饮品!好似啱啱讲有芝士奶盖茶,红豆鲜奶等等。佢哋用嘅系北海道牛奶 所以个奶味都好重,而佢嘅奶盖偏油腻,所以唔系太钟意赖盖或者惊太Heavy嘅话,就唔建议叫啦,清清地叫番杯茶就OK!✔️☺️

其实喺度食泰国嘢真系好适合一家大细嚟,或者多啲朋友一齐嚟,因为想叫晒咁多𩠌,每样都试吓,一两个人真系食唔晒!叫多啲人嚟就可以试到啲唔同嘅嘢!推😋🌟