2021-04-27 71 浏览
当日系星期六,都预咗好多人,所以有心理准备排队。当日下午1点半到,大约排第6张枱。店内有6张枱加3张室外枱 。大约等咗一个钟后,前面三张枱都选择坐出面。店员就话「下张到你。」我就继续等落去,点知等多30分钟左右,原本坐出面既客人突然话转坐入面。店员又真系比,佢净系话「原本佢排早过我,所以俾佢入返先。」姐系我变咗等第二。其实咁做对所有等紧位客人都唔公平。如果出面三张都坐底哂既客人「突然」想坐返入面,我米要等多三张额外既枱?!😅重点系员工的态度同处理态度有问题。🥱不过等咗咁耐,无理由放弃。最后等咗1小时45分钟,终于入到去。点解要等咁耐?个日店员同所有客人讲「意粉同饭等30分钟以上」😓店有四个员工,一个煮食,一个冲饮品,一个清洁,一个楼面。有两个炉头,但厨师只用一个。而且期间楼面去了洗手间,会由清洁既送餐。见住佢带黑色手套送餐,衞生情况有问题。😥😥😥店舖只有大约9张枱二人枱,都可以handle唔到。其实有冇谂过放弃主食?主攻甜品饮品会更好吧。总好过叫啲食客同你白等三十分钟以上,浪漫时间。而且热饮好早就送上,到你食主食时饮到既都变冻饮。饮品正常质素,无话好饮同唔好饮意粉,真系萨莉亚都好食过佢
当日系星期六,都预咗好多人,所以有心理准备排队。
重点系员工的态度同处理态度有问题。🥱
不过等咗咁耐,无理由放弃。
最后等咗1小时45分钟,终于入到去。
而且热饮好早就送上,到你食主食时饮到既都变冻饮。

饮品正常质素,无话好饮同唔好饮

意粉,真系萨莉亚都好食过佢

芝士味好淡,加入多啲黑胡椒会好食啲,烟肉可以煎熟啲,爆香啲先上碟,仲要好多肥膏。意粉硬度正常,整体来讲自己煮都好食过佢。

All day breakfast
好多都系现兜兜既野,烟三鱼,牛油果,生菜等。无煮食技巧可言,所以最安全。

甜品,Dutch baby pancake正常系外围高身,内里是扁塌既,而且系松软。但佢只系一块好簿既蛋饼。仲要上枱时啲cream 已经溶哂,士多啤梨都系热既,其实点解唔降小小温先放上去。

两个主食,一个甜品,两杯饮品。$3xx其实唔贵,但付出咁多时间换来咁既水准。当初比相呃咗。
系香港相信有好多cafe会好过佢,性价比会更高。