呢间我已经唔系第一次食。不过呢间泰面好出名,夜晚放工时间去系一定要排队😅我发现如果你留咗名同电话之后行开嘅话会等得耐过企喺度排队等嘅人入座。讲番正题,招牌泰式和牛浓汤河$148🍲佢个汤底系好浓郁嘅,用上和牛🐮肉质当然细嫩,唔会因为浸左汤而变鞋。另外最好味系个炸猪皮🐷脆卜卜得黎唔油,钟意食可以叫多碟小食~唯一要挑剔就系呢个价钱食呢碗面系唔够饱嘅🤣泰式蟹肉奄列 $168呢个奄列我见就唔系太多人叫,佢同平时食嘅奄列都好唔同,佢嘅奄列系好似炸过咁,好脆身🤩蟹肉都多,配埋个甜甜酸酸嘅酱,都几开胃😋椰子雪糕$78🥥佢个椰子雪糕打卡真系一流🤩用椰子壳装住,雪糕上面有一啲椰子肉、粟米🌽同埋花生🥜,好香好甜😋好似去咗泰国咁!芒果糯米饭$88佢嘅糯米饭似乎冇用到斑斓叶去整,不过加左椰汁🥥同花生🥜都好香~好浅色嘅芒果真系好似系泰国做完Spa俾你食𠮶啲芒果🥭虽然浅色但系佢都唔会好酸👍🏻#湾仔美食#湾仔泰国菜#湾仔泰面#湾仔船面#香港船面#香港泰面#香港泰国菜#wanchaithaifood#香港美食#hongkongfood🦄 #kelly_discovery 😋 #kellydiscovery_food

泰式蟹肉奄列 $168

#湾仔美食