2019-01-20 220 浏览
由谢晒皮设计既台式饮品店,同大部份饮品店一样只设外卖~不嬲有follow 开谢晒皮Social Media Account,所以点都要去朝圣一下,估唔到佢除左个店名盛鬼之余,Menu D名都一样搞笑今次就点左3杯饮品,分别系GG黑糖珍珠鲜奶、GG红火龙果配法兰西芝士奶盖、好马不吃回头草莓玫丑拿铁!朋友点左杯黑糖珍珠奶就要左杯热饮,饮落去都重黑糖味,不过佢话唔记得叫少甜,失策!每杯包装上面都印左「我想和你无所事事」,本人觉得热饮杯个设计最靓。火龙果奶盖,其实就系类似喜茶既咁:水果沙冰加奶盖。真材实料用水果打成,每一啖都食到果肉,好新鲜而且甜味大部份来至火龙果本身,唔会好似其他饮品店咁落好多糖,不过真系好大杯,饮左半杯已经好饱。另一位朋友点既草莓拿铁,草莓味酸酸甜甜,加埋鲜奶岩岩好!佢个「我想无所事事」就印左系杯盖。如果主力打卡,力荐热饮!店入面既茶都系用本地老字号「苏记茶庄」嘅茶叶,系香港屹立左好多年,茶庄至今已经传到第三代,饮珍珠奶茶同时又可以支持本地老字号,一举两得。个日去到都唔洗点排队,因为店员手脚好快,又NICE!

由谢晒皮设计既台式饮品店,同大部份饮品店一样只设外卖~

GG黑糖珍珠鲜奶(热)

GG红火龙果配法兰西芝士奶盖

好马不吃回头草莓玫丑拿铁

个日去到都唔洗点排队,因为店员手脚好快,又NICE!
2019-01-11
10 分钟 (外卖自取)
GG红火龙果配法兰西芝士奶盖