2014-04-07
食完饭周围行消化下, 发现有间新开既甜品店 - 甜入心, 系门口睇左阵MENU, 见到D甜品都系用椰王做主打, 突然有个男人同我讲: 依家做紧试业, 入尼试下! 一望入铺头都几乎坐满, 我心有怀疑有点想试, 唔通呢度椰王特别好味?! 最后, 胆粗粗一个人入去试下!! 睇见个MENU, 除左椰王做主打, 仲有其他芒果系列, 即时觉得呢间甜品店同某甜品店-X记甜品相似, 没有一样有冲动想试, 看完一轮, 餐牌上有写"入心" 呢两个字, 就系店主推荐, 所以点了一个芒果小丸子椰王!!位坐得很逼, 枱子很小, 几乎跟旁边的人坐到膊头惦膊头, 很想快些食完就走, 芒果小丸子椰王到了, 一咬落旧丸子很有嚼口, 但芒果很酸, 可能不是季节吧 !! 椰王入面有JELLY, 跟水一齐吃下很甜, 好像加了糖浆,甜到漏 真想饮杯水, 但是人太多, 叫了侍应拎杯水都等了10分钟都未到, 最后决定埋单走了 !!!!
题外话/补充资料:
我真真正正感受到呢度既甜品点样甜入心.....我谂应该无下次!!!