2017-08-28 242 浏览
讲到名人饭堂,你又点可以唔识店名简单易记嘅16 Shell呢?炮台山蚬壳街16号,只要你知道店舖名,就会连佢喺边都知!听闻谢霆锋同其他明星会经常都会嚟食饭,话唔定嚟到隔离个枱全部都系大明星!小编心郁郁即刻去碰碰运气。小编去到虽然见唔到谢霆锋,但餐厅装潢高雅古典,成功吸引到我留住系度!最令人估唔到系入面嘅菜式惊喜不断。白酒煮蚬相信大家都食过,喺坊间西餐厅都系一道常见菜式。依道菜式特别加咗牛油,令到个汁更为浓郁,而且包住蚬肉,啖啖鲜甜。牛扒由美国直送,质素非常高,所以唔需要落太多调味料。5成熟岩岩好锁住肉汁,但同时带出牛肉鲜嫩嘅肉质,再加埋白酒牛油蘑菇汁,齿甲留香。依款面包系餐厅招牌菜,听闻系谢霆锋独门秘方嚟!食落去的确系一个全新嘅体验!平时嘅蒜蓉包,虽然香脆但蒜蓉太浓味。相反,依度用咗黑炭包,感觉比一般面包健康同软熟,而且黑蒜有一种独特嘅甜味,令人一食上瘾,送酒一流。
白酒橄榄牛油煮蚬
香烧牛扒配白酒牛油蘑菇汁