2020-10-15 110 浏览
第一次食呢间已经可以肯定无下次,燥到傻左!想贴钱买难受就去拜访下啦下。一入去人客比较多,想坐楼上无得左,OK唔紧要,坐圆枱同其他人搭枱,拎住一袋二袋无位摆袋好狼狈,好,都算!等隔离枱走左,想调位过去,个四眼男人话:「唔调得!」「唔可以调位㗎!」其实餐厅唔比调位系咩心态??调位有咩问题??已经燥燥地,鸡串黎到,见到上面有一支支嘢咁,朋友好奇用手掂下,个四眼男即刻话:「𠮶啲香茅黎㗎!唔好以为系毛啊!我地用鸡胸唔会有毛㗎!」下咩事,使唔使即刻起杠啊?唔比我唔钟意香茅㗎!?跟住条乌头到,个女侍应就咁乱放左条鱼喺枱,突然劲快走左去,心里20个问号,想起筷之际又突然出现放低左碗汤,话同条乌头一齐的。好啦真系起筷,四眼男又出现:「等5分钟先好食啊!」哦原来有食法嘅,唔到食𠮶刻都唔讲,真系唔该晒。见到有个客walk in 入黎,用手量体温量左几次都量唔到,「你部嘢坏左㖞」,四眼男再次起杠!!「我肯定呢部嘢无坏,你唔够温度咋!你唔信嘅去睇下中医啰!」个男人听到竟然仲忍到,身为男人咁都忍到??最后我起左一半身想喺个手袋到拎纸巾咋嘛,四眼男即刻话:「你想点,有咩帮到你」下!??咩事!??我郁一郁都要同你交代

「唔调得!」

「唔可以调位㗎!」

其实餐厅唔比调位系咩心态??调位有咩问题??

「𠮶啲香茅黎㗎!唔好以为系毛啊!我地用鸡胸唔会有毛㗎!」

下咩事,使唔使即刻起杠啊?唔比我唔钟意香茅㗎!?

「等5分钟先好食啊!」

哦原来有食法嘅,唔到食𠮶刻都唔讲,真系唔该晒。

「我肯定呢部嘢无坏,你唔够温度咋!你唔信嘅去睇下中医啰!」

个男人听到竟然仲忍到,身为男人咁都忍到??

最后我起左一半身想喺个手袋到拎纸巾咋嘛,四眼男即刻话:

「你想点,有咩帮到你」

下!??咩事!??我郁一郁都要同你交代,做咩事啊?忍唔住爆左句「我郁下关你咩事啊!?」

呢间野真系食到一肚气,燥到!!