2017-06-18
经过佐敦,发现原来附近都几多酒吧同餐厅,于是入咗呢一间睇落气氛唔错嘅餐厅。呢一度又有酒饮,又有西餐食,于是我哋又叫啲酒又叫啲嘢食。朋友唔想饮酒,于是叫咗杯芒果smoothies,我试饮左一啖,甜甜地,好消暑!而我就叫咗杯mount fuji,听个名都唔知系咩黎,点知原来调酒师会出嚟系你面前玩火!非常之特别啊!白色个杯系着紧火架,但系估唔到我要一啖饮晒佢,都咪话唔惊!饮嘅时候好似被火烧咁样,不过一啲都唔热,少少哽。然后就可以饮下面底层嘅冰,有香蕉椰子等等嘅味道即刻降晒温!小息就叫做鸡翼,有三只,有得拣辣或者唔辣,我哋叫咗小辣,都几惹味!跟住我哋要左份安格斯肉丸意粉, 肉丸超级大旧,意粉就系茄汁意粉,酸酸地都几开胃!另外仲要左一份Pizza ,有火箭菜同埋Parma Ham,略嫌佢焗得唔系太够脆,但系都好好食。埋单每人食咗$250左右,杯酒真系值回票价!我同朋友都食得好满意,下次一定会再帮衬!
呢一度又有酒饮,又有西餐食,于是我哋又叫啲酒又叫啲嘢食。