2017-07-10 782 浏览
一直黎亲旺角都有帮衬开呢间平平居酒屋,见到唔小中伏的食评,所以次次都食差唔多嘅野食。真心次次食完都唔觉中伏,仲想俾个like tim由于要食够一定金额先可以叫优惠美食,所以我地先叫左个网烧牛肉定食($58)由于太肚饿关系,食左两件先记得影相。份量绝对唔细,牛就唔好期待系靓野,但配返个汁就唔错啦之后叫左个自家制大阪烧,呢个打正旗号唔跟正宗做法。成旧野虽然有啲厚,但又唔系得粉浆果只厚。虽然啲馅唔系咩贵野,但够足料都几好味。跟著就黎特价野,先黎个盐烧秋刀鱼($14),原条大大条烧到好香,性价比超值,值得推介。再黎叫多条鱼食,今次系比较肥美嘅盐烧三文鱼鲛($25)。个鱼鲛够肥,但烧完又唔腻,够香够滑,个人大推呢个。P.s. 好多时呢个都会沽清,食唔食到要睇运最后就系鱼心嘅必食推介,25蚊6件嘅特式加州卷呢碟野净系卖相都值回票价,仲要有手心噤大嘅加州卷,食完包你满载而归。今次上左上层食,环境的确有点残旧,但旧得黎有种家嘅舒服感觉。如果系下层食,就可以欣赏到玉置浩二嘅经典金曲做背景音乐。首首80年代嘅金曲,以日文演唱大家都能朗朗上口,充满浓浓嘅怀旧居酒屋气氛,绝对系另一番风味
真心次次食完都唔觉中伏,仲想俾个like
tim

网烧牛肉定食
由于太肚饿关系,食左两件先记得影相。
份量绝对唔细,牛就唔好期待系靓野,但配返个汁就唔错啦
自家制大阪烧
盐烧秋刀鱼
P.s. 好多时呢个都会沽清,食唔食到要睇运
盐烧三文鱼鲛(三件)
最后就系鱼心嘅必食推介,25蚊6件嘅特式加州卷
特式加州卷

2017-07-10
网烧牛肉定食
盐烧秋刀鱼
盐烧三文鱼鲛(三件)
特式加州卷
  • 盐烧三文鱼鲛