2022-09-08
本身以为忙完果次可以写翻多啲,好可惜😆忙完第一轮就黎第2轮😂呢排都无晒时间去食好西,唯有介绍返一间早一两个星期食过超正嘅小炒🥰#食匀湾仔 #小炒关注组-🐷拔丝咕噜肉($98)唔知大家钟唔钟意食大排档,我同肥🦥都特别钟意,因为有镬气嘅食物系最正嘅😚我最爱食咕噜肉,酸酸甜甜得黎啖啖肉岩晒我呢啲懒人😂 今次呢一个上枱热辣辣,咬落去仲系脆卜卜,明显岩岩整起!每一旧肉嘅炸皮唔太厚,配上酸甜嘅酱汁,绝对开胃啦😍🌶干煸四季豆 ($78)其实肥🦥每次都会点晒我钟意食嘅嘢,佢知道我好钟意食四季豆,所以都问我想是干煸定系榄菜炒😆其实我唔知咩系干煸,好快快就话试吓啰😂其实平时都系食开榄菜肉碎炒四季豆,点知就真系中伏❗️原来干煸系会落咗好多辣椒去炒,本人唔系好食得辣,食到要系咁饮水😂😂其实味道系几正,因为佢系会令人上瘾嘅辣,你食完一粒豆又会即刻想夹第二粒㗎啦😂超级有镬气,坦白讲我都一边嗌辣一边食咗好多🤣🐥啫啫鸡煲 ($108)一个成日会听嘅𩠌,其实我系未食过😂鸡煲就食得多,啫啫就好似喺大排档未试过叫😂原来佢系用煲加上猪膶洋葱等配料整嘅一个迷你鸡煲😆我估个重点就系佢加埋左猪润,虽然我系唔食嘅,但系肥🦥好钟意🫠佢仲
#食匀湾仔 #小炒关注组
🐷拔丝咕噜肉($98)
🌶干煸四季豆 ($78)
🐥啫啫鸡煲 ($108)
一个成日会听嘅𩠌,其实我系未食过😂鸡煲就食得多,啫啫就好似喺大排档未试过叫😂原来佢系用煲加上猪膶洋葱等配料整嘅一个迷你鸡煲😆我估个重点就系佢加埋左猪润,虽然我系唔食嘅,但系肥🦥好钟意🫠佢仲话啲猪膶好爽口,煮到啱啱好又惹味㖞🤭
🍹饮品方面,大排档有嘅啤酒汽水都会有,我哋今次冇叫到
P.S 湾仔餐厅系分店,铜锣湾都有分店‼️😆另外每一台都会有花生青瓜小前菜一碟仔,几好食㗎🤪