2016-02-22 987 浏览
作为唔使长期坐系office既朋友,其中一个好处系可以避开peak hour既上落班同人迫既时间。就如呢日去食放题,特登拣左食六点至8:15, 不过我都要成六半先到,由于佢地系set定一个period, 所以就算六半到都系食到8:15. 食早场真系舒服好多,因为唔系咁多人放咁早(香港打工仔既悲哀)极速点野食,先来一客沙律,见到order纸有个叫三木沙律,睇唔岀内里有何干坤,于是叫左一客试下。原来有三文鱼,tuna fish,油金鱼同沙律菜,呢个沙律小弟极度推介!因为佢既刺身系多过沙律菜!油甘鱼好肥美。作为男人,梗要有d米气落肚,呢度既火炙做得好好,唔单止炙左面𠮶刺身,连饭既侧面都兼顾埋,老真实讲,叫得火炙寿司既兄弟就系想食𠮶阵小小既焦香味,如果炙得唔够就好浪费。火炙三文鱼寿司同左口群边烧一烧,鱼油香更加岀,帆立贝够厚肉。另一推介系花之恋,因为呢度既花之恋系冇饭!即系食刺身咁食,但比就咁叫即刺身厚肉小小,识食一定食呢个啦。海胆军舰,呢个好似每次限叫两件,份量一d都唔失礼,好甘香,encore 再encore 。不过吞拿鱼就太瘦,叫一件试过就放弃了。刺身除左一般之外,小弟就encore左n
作为男人,梗要有d米气落肚,呢度既火炙做得好好,唔单止炙左面𠮶刺身,连饭既侧面都兼顾埋,老真实讲,叫得火炙寿司既兄弟就系想食𠮶阵小小既焦香味,如果炙得唔够就好浪费。火炙三文鱼寿司同左口群边烧一烧,鱼油香更加岀,帆立贝够厚肉。另一推介系花之恋,因为呢度既花之恋系冇饭!即系食刺身咁食,但比就咁叫即刺身厚肉小小,识食一定食呢个啦。海胆军舰,呢个好似每次限叫两件,份量一d都唔失礼,好甘香,encore 再encore 。不过吞拿鱼就太瘦,叫一件试过就放弃了。刺身除左一般之外,小弟就encore左n次极大甜虾同象拔蚌,甜虾坚系大同有虾膏,象拔蚌就够爽脆。天妇罗都食左唔少,剥开层炸粉见到只虾都几大只唔野少。牛舌够厚身,唔UM. 最后甜品就叫左两款雪糕,菠萝味同柚子。
题外话/补充资料: 由于我系食早段时间,所以客人唔多,建议店家可由入座起计时,咁就可以七点几𠮶个时间都做埋,纯粹个人建议,因为依家好似浪费左d位
2016-02-17
  • 花之恋